Salariswijzer voor basisartsen, AIOS en medisch specialisten
BKV Salariswijzer Salariswijzer
10 september 2020

Medical Traineeship

Ben je net afgestudeerd en sta je in de startblokken om daadwerkelijk als arts aan de slag te gaan? Of heb je al werkervaring en wil je verder kijken dan je neus lang is? Je hebt nog niet alle mogelijkheden ontdekt en je vindt het lastig om een keuze te maken. Een PHD-traject ingaan heeft niet jouw voorkeur, maar zonder plan verder gaan is ook geen optie. Je kunt jezelf een jaar onderdompelen in een nieuw werkveld en zo ontdekken wat je wilt. Maar hoe zit het met jouw persoonlijke ontwikkeling?

Jouw loopbaan, jouw keuze!

Basisarts en dan? Zet jouw twijfel om in actie met het Medical Traineeship van BKV. Je kiest voor een één- of tweejarig detacheringscontract (dus uitstekende arbeidsvoorwaarden) naar één, twee of eventueel meer zorginstellingen. Binnen of buiten het ziekenhuis. Ook heb je de mogelijkheid om méér dan arts te zijn en een project op te starten.

Het Medical Traineeship start met een online assessment. De ontwikkelpunten die hieruit naar voren komen, worden vastgelegd in een persoonlijk ontwikkelplan. Je hebt verschillende contact- én intervisiemomenten. Tijdens je Medical Traineeship heb je een opleidingsbudget dat je naar eigen keuze kunt inzetten. Neem deel aan relevante, externe (medische) inhoudelijke trainingen of gebruik je budget voor bijvoorbeeld een symposium of congres. Een extra budget is gereserveerd voor intervisie en coaching. We faciliteren tevens meeloopdagen in andere specialismen. Deze brede loopbaanoriëntatie zorgt dat jij na afronding van het traject een weloverwogen loopbaankeuze kunt maken.

Ervaringen van Medical Trainees:

  • Stella (Medical Traineeship GGZ): "Het Medical Traineeship is ideaal als je nog niet precies weet je wat wil. Een aanrader."
  • Jodie (Medical Traineeship ziekenhuis): "Een Medical Traineeship biedt je opties als je nog niet zo goed weet wat voor soort arts je wilt worden. Maar als je juist wél weet wat je wilt, geeft het je ondersteuning om te ontdekken hoe je kunt komen waar je heen wilt."
  • Judith (Medical Traineeship ouderengeneeskunde): "Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen door de coaching. Ook de webinars die speciaal voor Medical Trainees georganiseerd worden, hebben mij nieuwe inzichten gegeven. Met name de niet-vakinhoudelijke webinars, zoals 'Training pitchen als een professional' en 'ondernemen in de zorg'. 
  • Remi (Medical Traineeship inclusief project): "Ik heb iProve, het portfolio voor de ANIOS, gepromoot en onderzoek gedaan naar de tevredenheid van de gebruikers."

Meer weten?

Check de websitepagina Medical Traineeship van BKV of WhatsApp Simone van Ham (BKV). Zij heeft het Medical Traineeship mede opgericht en kan jou alles vertellen over mogelijkheden en vacatures. Daarnaast organiseren we regelmatig een webinar over het Medical Traineeship.

Meer over het Medical Traineeship
Meer nieuws

Ik sta voor je klaar.

Neem vrijblijvend contact op

Ik vertel je graag meer over salarissen en salarischalen, cao's en ontwikkelingen voor artsen.

Eveline van den Bos

Manager Learning & Development

+31 6 - 34 55 47 52
eveline@bkv.jobs Contactformulier